Sağlık Sen performans sisteminin şiddete etkisini vurguladı

Sağlık çalışanlarının yüzde 58’inin 40 ila 60 saat arasında çalışıyor. Bu oran normal bir memurun haftalık çalışma saati olan 40 saatin oldukça üzerinde. Sağlık-Sen'in araştırma verilerine göre, her 4 sağlık çalışanından 1’inin fiziksel şiddete, maruz kalıyor. Bu verilerle birlikte performansa dayalı sağlık sistemi şiddet vakarında artışı bir kez daha gözler önüne serdi.

Performansa dayalı uygulama sağlık sistemini olumsuz etkiliyor. Bu durum verilere de yansıyor:


Memur-Sen'e bağlı Sağlık Sen sağlıkta şiddete ilişkin araştırma verilerini kamuoyu ile paylaştı. Genel Başkan Semih Durmuş, 2022’nin ilk 6 ayında 226 sağlık emekçisinin şiddet kurbanı olduğunu açıkladı.

2 bin 124 sağlık çalışanı ile yapılan araştırma sonuçlarına göre, sağlık emekçilerinin omzumdaki en büyük yük ise fazla çalışma süresi. Performans sistemi yüzünden kısa sürede fazla hasta bakmaya çalışan sağlık emekçileri bir de fazla çalışma süresi ile karşı karşıya:

- Katılımcıların çalışma özellikleri incelendiğinde, çalışanların yüzde 58’inin 40 ile 60 saat arasında çalıştığı görülmektedir. Bu oran normal bir memurun haftalık çalışma saati olan 40 saatin oldukça üzerindedir.
# sağlık # genel başkan # ilk # 2022 # Sağlık Çalışanları # performans sistemi # Semih Durmuş