Millet İttifakı'ndan Almanya Dışişleri Bakanı'na seçim ziyareti

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Analena Beerbuk), Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından soluğu CHP, İyi Parti ve HDP’de aldı. Biden tayfası, Alman bakanla görüşmek için adeta sıraya girdi. Basına kapalı görüşmelerde, CHP ve İYİ Parti heyetleri, seçim süreci konusunda Almanya Dışişleri Bakanı'na adeta brifing verirken, PKK’nin siyasi kolu HDP, Türkiye'nin terörle mücadelesinden duyduğu rahatsızlığı aktardı.

Ankara’da temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Millet İttifakı ortaklarıyla görüştü. Biden tayfası Alman bakana, iç politika hakkında bilgi verdi, Türkiye'yi şikayet etti.

Baerbock, kaldığı otelde CHP, İyi Parti ve HDP heyetlerini ayrı ayrı kabul etti. Ayrıca bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle de bir araya geldi. Görüşmeler basına kapalı yapıldı. CHP'den yapılan açıklamaya göre, Alman Dışişleri Bakanı ile Türkiye’nin seçim süreci ele alındı. Açıklamada, “CHP ve 6'lı masanın görüşleri, Sayın Bakana iletilmiştir” denildi. Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin başkanlık ettiği CHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre yer aldı.

PKK’nin siyasi kolu HDP’nin temsilcileri ise, görüşmede Türkiye'nin terörle mücadelesinden duydukları rahatsızlığı anlattı. Mithat Sancar'ın başkanlığındaki HDP heyetinin Annalena Baerbock ile görüşmesi 35 dakika sürdü. Görüşmede, HDP hakkındaki kapatma davası, 6-8 Ekim olayları davası, Selahattin Demirtaş ve tutuklu HDP’lilerin durumu ile Suriye’nin kuzeyine yönelik olası ‎operasyon ele alındı.

Almanya Dışişleri Bakanı Bearbok, Türkiye'ye geldiğinde önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü. Çavuşoğlu, düzenlenen ortak basın toplantısında, terör örgütü PKK’nın Almanya'da artan faaliyetlerine dikkat çekmiş, PKK, Suriye, Yunanistan’ın adaları silahlandırması ve Osman Kavala konularında Almanya’nın tutumundan duyulan rahatsızlığı aktarmıştı. Millet İttifakı ortaklarının ise, Almanya Dışişleri Bakanı'na Türkiye'nin iç meseleleriyle ilgili brifing vermesi dikkat çekti. CHP, İyi Parti ve HDP'nin, daha önce de Avrupalı büyükelçilerle Türkiye'nin iç politikasını görüşmesi, kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

# istanbul # chp # türkiye # yunanistan # pkk # hdp # İyi Parti # suriye # almanya # Mevlüt Çavuşoğlu # millet ittifakı # Biden # çavuşoğlu # selahattin demirtaş # cumhuriyet halk partisi # Selin Sayek Böke # altılı masa