Bakanlar Kurulu 1 Ağustos'ta toplanıyor

Bakanlar Kurulu 1 Ağustos’ta toplanacak. Masada dar gelirlilere yönelik destek paketi en ön sırada olacak. Ayrıca, terörle mücadele, iç ve dış politikadaki gelişmeler de değerlendirilecek.

1 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Bakanlar Kurulu’nun gündemi yoğun. En önemli gündem maddelerinin başında dar gelirli vatandaşların durumu yer alacak. Dar gelirli vatandaşlar için Hazine ve Maliye ile Adalet Bakanlıklarının bir araya gelerek yürüttükleri çalışmanın son durumu değerlendirilecek.

Yeni düzenleme, kredi kartı ve kredi borçları nedeni ile takibe düşen dar gelirlileri yakından ilgilendiriyor. Çalışmanın detaylarının, toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Konut sorununa yönelik projeler de masadaki bir diğer gündem başlığı. 81 ilde 150 bin sosyal konut inşasına yönelik Çevre Bakanlığının bir süredir üzerinde çalıştığı "hazine arsalarının ev yapma şartıyla dar gelirli vatandaşlara uygun fiyat ve kredi imkânı ile sunulması" da toplantıda ele alınacak.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, konut projesinde vadenin 15 yıl olması, projeden 10 bin lira altında geliri olanların faydalanması bekleniyor. Ayrıca şehit ailesi ve gazilere de kontenjan ayrılacağı yapılacağı öğrenildi. Bakanlar Kurulu toplantısında terörle mücadelede ve dış politikadaki gelişmelere yönelik gelişmeler de masaya yatırılacak.

# bakanlar kurulu # cumhurbaşkanı # gündem # recep tayyip erdoğan # Türkiye Büyük Millet Meclisi # son