Vatan Partisi Marksist Partiler Forumu'nda Türkiye'yi temsil etti

70’i aşkın ülkeden 100’den fazla siyasi partinin katılımıyla Dünya Marksist Partiler Forumu düzenlendi. Bilimsel Sosyalizme önemli katkıların yapıldığı forumda Türkiye’yi Vatan Partisi temsil etti. Vatan Partisi Lideri Perinçek, “insanlığın büyük davasına Türkiye’den hükümet partisi olarak katkıda bulunacağız.” dedi.

Dünya Marksist Partiler Forumu, çevrim içi olarak 28 Haziran’da yapıldı. 70’i aşkın ülkeden 100’den fazla siyasi partinin katılımcı olduğu ve 300’den fazla temsilcinin iştirak ettiği forumda Bilimsel Sosyalizm adına önemli katkılar yapıldı.


Çin Komunist Partisi öncülüğünde düzenlenen ve Vietnam’dan Rusya’ya, Küba’dan Mısır’a kadar geniş katılımcıların olduğu forumda Türkiye’den yalnızca Vatan Partisi davet edildi. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek forumda dünyanın dört bir yanından katılan yüzlerce katılımcıya, “21. Yüzyılda Bilimsel Sosyalizmin Çağdaşlaşması ve Yerlileşmesi” başlıklı bir konuşma yaptı.

ABD emperyalizminin, Ezilen ve Gelişen Dünya ülkelerini devletsizleştirme hedefine yöneldiğini söyleyen Perinçek, Millî devletlerin küreselleşmeye direnişinin, çağdaşlaşma ve yerlileşmenin yeni itici gücü olduğunu belirtti.


Perinçek, Bilimsel Sosyalizmin yerlileşmesinin, Dolar Saltanatına dayanan haraç sistemine karşı mücadele içinde geliştiğini ifade etti. Ayrıca Perinçek, devletlerin ise bu mücadeleye milli ekonomisini ve milli para sistemini koruyarak katkı söylediğinin altını çizdi.

Vatan Partisi Lideri, devrimin güçlerinin bütün dünyada halkı ve tüm insanlığı kucakladığını söyleyerek devrimin düşmanının ABD’nin merkezinde olduğu “emperyalist mafya” olduğunu dile getirdi ancak bunun da çok dar bir zümreden ibaret olduğunun altını çizdi.

Emperyalist sistemin yarattığı zümrenin insanı emeğine, ürününe, topluma ve hatta cinsiyetine bile yabancılaştığını vurgulayan Perinçek, bu yabancılaşmanın kadını erkek, erkeği kadın yapma çelişkisini doğurduğunu belirtti.


Vatan Partisi Lideri, devrim stratejisini de tüm yönleriyle ele alarak anlattı. Perinçek, Devrimin ABD hegemonyacılığına ve haraç sistemine karşı bütün insanlığı ve devletleri birleştirmeyi amaçladığını anlattı.


Doğu Perinçek, Gelişen ve Ezilen Dünyadaki ülke içi saflaşmanın milli devlet eksenli olduğunun tespitini yaptığı konuşmada ortaya koydu.

Perinçek, Devletlerin hegemonyacılığa karşı mücadelesinin silahlı, ekonomik ve siyasal cephede yürütüldüğünün altını çizdi. Örnek olarak ise Suriye, Türkiye ve Rusya devletlerinin ABD hegemonyacılığına karşı mücadelesini gösterdi.

Vatan Partisi’nin rotasını da tüm yönleriyle ortaya koyan Perinçek, ABD emperyalizmine karşı savaşın ön cephesinde yer aldıklarını belirtti ve Türkiye’nin tarihsel bir fırsat dönemine girdiğini vurguladı.

Vatan Partisi Lideri tarihi konuşmasını “Önümüzdeki yıllarda insanlığın büyük davasına Türkiye’den hükümet partisi olarak katkıda bulunacağız” sözleriyle tamamladı


Öte yandan foruma Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de mesaj yolladı.

# abd # türkiye # rusya # çin # vatan partisi # milli # Doğu Perinçek # mücadele # Partisi # çok # bilimsel sosyalizm