AK Partili Hızal CHP’li Soyer’in 3 yılını değerlendirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Özgür Hızal Ulusal Kanalı’a konuk oldu. CHP’li Tunç Soyer yönetiminin 3 yıllık icraatlerini değerlendiren Hızal, "Soyer İzmir’in gerçeklerinden uzak, temel sorunlarını çözmeyen bir belediye başkanı" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Özgür Hızal Ulusal Kanal’ın Gün Ortası programında belediye başkanı Tunç Soyer’i sert sözlerle eleştirdi. Soyer’in 3 yıllık icraatları programda masaya yatırıldı.

İzmir’de önemli tartışma başlıkları arasında Buca Metrosu geliyor. Hızal, Tunç Soyer’in 529 milyon fazla ihale bedeli veren şirkette neden ısrarcı olduğunu açıkladı.

Hızal Buca metrosu ihale sürecinde CHP’li Soyer’in İzmirlilere yalan söylediğini iddia etti.

CHP’li ilçe belediyelerinde de durumlar kritik. Yolsuzluk, FETÖ ve rüşvet gibi suçlar nedeniyle birçok belediye başkanı görevden alındı ve uzaklaştırıldı. Hızal “sorumlu bu başkanları aday yapanlardır” dedi.

Hızal körfez kirliliği ve pis koku konusunda da Soyer’i sorumlu tuttu. İzmir Körfez’i büyükşehir belediyesi eliyle kirletiliyor dedi.

# izmir # fetö # ak parti # İzmir Büyükşehir Belediyesi # Ulusal # Tunç Soyer # Gün Ortası # grup başkan vekili # Buca Metrosu