Yemen'de orduya katılan askerlerin mezuniyet töreni düzenlendi

Bölge Komutanı Tümgeneral Abdul-Khaleq el-Husi'nin himayesinde, Merkez Askeri Bölgesi "Allah onları sizin ellerinizle cezalandıracak" şiarıyla bir mezuniyet töreni düzenledi.

Bölge komutanı Tümgeneral Abdul-Khaleq al-Huthi'nin himayesinde, Merkez Askeri Bölge, "Allah onları sizin ellerinizle cezalandıracak" şiarıyla bir mezuniyet töreni düzenledi ve bu tören, mezunların yüksek savaş ve taktik becerileri ve askerin yüksek seviyesini yansıtan görkemli bir askeri gösteriye sahne oldu.

Tören sırasında, Başkanlık Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, Suudi koalisyonuna hitaben yaptığı bir konuşmada şunları söyledi:

- Bu cesur insanlar meydanda ve diğerleri, diğer meydanlarda on binlerce. Suudi-Emirlik-Amerikalı tiran tarafından herhangi bir çatışmaya veya herhangi bir gelişmeye hazırız.
 - Ülkeyi ilk günden beri yönetiyoruz.Mağlubiyeti ve yenilgiyi kabul edemeyiz. Ya savaş durur, kuşatma biter. Yoksa Allah rızası için cihada hazırız. Hiçbir şeyden korkmuyoruz ve o silahlara karşı çıkıyoruz.

Başbakan Abdülaziz bin Habtoor ise yaptığı konuşmada sekiz yıllık saldırganlık sırasında saldırgan ülkelerin uğradığı büyük kayıplara atıfta bulunarak:

- Bundan sonra,saldırgan ülkeler ancak gücün dilini, erkekliğin dilini ve gençliğin dilini bilir. Bu nedenle ateşkes istediler ve aradılar.

Bin Habtoor, düşmanın büyük yeteneklerine rağmen, ordunun kahramanları ve komitelerin onu teslim olmaya, denge ve zafere ulaşmaya zorladığını belirterek, bu zaferler ile komiteler elde edilmiştir. Yemen halkının ordunun kahramanlarına ve halkına borçlu kalacağını vurguladı. 

Törende, ordunun kurumsal inşası bağlamında alınan kurslarda mezunların kazandıkları becerilerin bir kısmını yansıtan bazı dövüş sanatlarının devlet inşası ulusal vizyonuna uygun olarak ve eğitim planına dayalı olarak icra edilmesi yer aldı. Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından H. 1444 Eğitim yılı için  kurulmuştur.

Törene, Siyasi Konsey üyesi Muhammed Ali el-Husi, Başbakan Dr. Abdulaziz bin Habtoor, Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed Nasır el-Atifi, Başkent Belediye Başkanı Hammoud Abbad ve Silahlı kuvvetler sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree liderliğindeki askeri ve sivil liderler katıldı.
©

# Yemen # genelkurmay başkanlığı # Ulusal # savunma # ilk # tümgeneral # savunma bakanı # bölge komutanı