Çin ve Laos askerlerinden ''Barış Treni 2022'' tatbikatı

Çin ve Laos askerleri arasındaki "Barış Treni-2022" ortak insani tıbbi kurtarma tatbikatları ve tıbbi hizmet faaliyetleri Laos'un Vientiane Eyaletinin merkezinde gerçekleştirildi.

Tatbikat, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun askeri tıbbi treninin ilk kez bir Laos seviye II hastanesiyle işbirliği içinde yurtdışında faaliyet gösterdiğini gösteriyor.

Tatbikatta Barış Treni'nden sağlık görevlilerinin yaptığı ön yaralanma muayenesine göre gelen hastalar, durumlarına göre trenin farklı vagonlarına ve ranzalarına yerleştirilecek.

Çinli sağlık ekibinin "Barış Treni- 2022" görevi için triyaj grubu lideri tatbikat ile ilgili şunları söyledi:

- Yaralanma muayenesi ve triyaj grubundaki çalışmalarımız, yaralıları trene zamanında nakletmek için bakma, sorgulama, dokunma, kontrol etme ve kaydetmeyi kapsayan beş aşamalı bir yönteme dayanmaktadır.
- Uzmanları daha sonra hastaları yatar pozisyonda bir pencereden yaralı taşıma vagonuna transfer etmek için hidrolik kaldırma cihazları kullanacak ve yürüyen hastalar trene alttan binecekti.
- Trenin orta ve alt rıhtımları aynı anda 38 hastayı yatar pozisyonda ağırlayabiliyor. Bu arada ihtiyaçları karşılayabilecek mobil tedavi araçları, düşük sıcaklık etkili soğuk kompres tedavi ekipmanları, psikolojik tedavi odası ile donatıldık. Çin sağlık ekibindeki tıbbi tedavi grubu 1'in lideri Liu Yong, 24 ila 48 saat içinde sürekli bir tıbbi tedavi görüyor.
- 19 fonksiyonel vagona sahip Barış Treni, yatar pozisyonda yaklaşık 500 hasta veya yaralı hastayı ağırlayabilir.
- Yaralıların kesintisiz tedavisini ve takibini sağlamak için yoğun bakım vagonları ve ranzalar, ağır travma, solunum ve solunum rahatsızlıklarında 24 saat yoğun bakım tedavisine olanak sağlayan solunum cihazı, diyaliz makinesi ve ultrason cihazı gibi yatakların yanında yoğun tedavi ekipmanları ile donatılmıştır. Çin sağlık ekibinin yoğun bakım grubu lideri Li Song, dolaşım yetmezliği, iç ortam bozukluğu ve diğer ciddi semptomlar. Bu tür tesisler trenin tedavi kapasitesini önemli ölçüde iyileştirdi.
# sağlık # çin # tatbikat # ilk # Çin Halk Cumhuriyeti # yaralanma # 2022 # Çin Halk Kurtuluş Ordusu # Laos