Vatan Partisi'nden sosyal konut tepkisi

Vatandaşın kira mağduriyeti sürüyor. İstanbul Emlakçılar Odası'ndan "kiralar 10 binden 6-7 bine düşecek" açıklaması geldi. Hükümet de sosyal konut projesi ile kiraların düşeceğini söyledi. Vatan Partisi ise konut ve kira sorununa kesin çözümü açıkladı. Vatan Partisi MYK Üyesi Cem Dikmen, "Çözüm serbest piyasada değil kamuculukta" dedi.

Vatandaşı mağdur eden yüksek konut kiraları ile ilgili İstanbul Emlakçılar Odası'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.


- 2023 de fiyatların yüzde 15 oranında düşecek. tabi 2 binlik ev 10 bine 15 bine çıktı aynı fiyata düşmez ama 6-7 bine düşecek.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, neredeyse 5 katına çıkan kiraların ödenemediği için ev sahiplerinin bu artışları geri çekeceğini söyledi.

Vatan Partisi MYK Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ise, sistemin fiyatları artırmaya yönelik olduğu için düşüş yaşanmasına ihtimal vermediğini söyledi.

- Fiiyatların düşmesi çok da mümkün değil emlakçılarında bu konuda şapkayı önüne alıp düşünmesi gerekir. Bu artışlarda onların da sorumluluğu varç. Onlarda para kazansın lafımız yok ama bu sistem topyekün birbirini artırmaya yönelik olduğu için fiyatların inecepğne ihtimal vermiyorum. Velev ki bir miktar indi 2 bin olan ev 6 bin inse bu yeterli değil.

Öte yandan hükümetin dar gelirli vatandaşlara çözüm olarak sunacağı sosyal konut projesi de aydan aya erteleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan projenin ayrıntılarını bu ay açıklayacaktı. Öyle olmadı, Eylül'e kaldı.


 ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇIKLAYACAĞIZ


Çözüm olarak sunulan bu uygulamalara Vatan Partisi'nden tepki geldi. Vatan Partisi MYK Üyesi Cem Dikmen, sosyal konut projelerinin barınma sorununa çözüm olmayacağını, dar gelirliyi şehirlerden uzaklaştıracağını söyledi.

Dikmen, "Çözüm serbest piyasada değil kamuculukta." dedi.

# istanbul # erdoğan # vatan partisi # cumhurbaşkanı # enflasyon # emlak # çok # kira