Selahattin Demirtaş Türkiye’ye “işgalci” suçlaması yaptı

Terör tutuklusu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin PKK’ya yapacağı olası operasyonu hedef aldı. Türkiye'yi “İşgalci” olmakla suçlayan Demirtaş, Millet İttifakı ve bileşenlerine "Operasyona karşı çıkın" çağrısı yaptı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin PKK’ya yapacağı operasyonu hedef aldı. Millet ittifakı ve bileşenlerine çağrı yaptı.

Terör tutuklusu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yurtdışı fonlarla gündeme gelen Medyascope’a bir yazı yazdı.PKK'ya yönelik operasyon ile ilgili Türkiye’ye “İşgalci” suçlaması yapan Demirtaş, "İktidar, yeni bir askeri harekâtla Suriye'nin Kürt bölgelerindeki işgali genişletmeye hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

Olası operasyona karşı Millet İttifakı ve bileşenlerine de çağrı yaptı Demirtaş. Muhalefetin birlik halinde alacağı tutumun belirleyici olacağını kaydetti. “Zaten bazı muhalefet liderlerinin, olası Suriye harekâtına kuşkuyla yaklaştıklarını belirten açıklamaları oldu" diye yazdı.

Demirtaş ayrıca "Kimler bu oyuna gelmeyecek ve savaş çığırtkanlarının kuyruğuna takılmayarak Türkiye'nin geleceğinde söz ve karar sahibi olacak, bunu hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

# türkiye # pkk # hdp # suriye # operasyon # terör # millet ittifakı # selahattin demirtaş