İzmir'de su zammı ÜFE'yi de aştı

İzmir’de su zammı Ağustos ayında ÜFE oranını aştı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 Ocak tarihinden itibaren su zammını otomatik olarak Üretici Fiyat Endeksine bağlamıştı. Temmuz ayındaki ÜFE oranı yüzde 5,17 olurken İZSU yeni tarifesinde zam oranı yüzde 6,4 olarak açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumunun Temmuz ayı Üretici Fiyat Endeksini açıklamasıyla beraber, İzmir’de Ağustos ayında suya yapılacak zam oranı da belirlenmiş oldu. Ancak CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Ağustos su zammı ÜFE oranını da aştı.

Üretici Fiyat Endeksi Temmuz artış oranı yüzde 5.17 olarak açıklandı. İZSU’nun internet sitesinde yer alan tarifeye göre ise yeni zam oranı ÜFE’yi aştı ve yüzde 6.4 oldu.

Yeni tarifelere göre İzmirliler, 0-10 metreküp kullanımlarda 10 lira 92 kuruş, 11 ile 20 metreküp kullanımda 12 lira 98 kuruş, 21 metreküp ve daha fazla kullanımlarda ise 24 lira 32 kuruş su bedeli ödeyecek.

CHP'li Belediye yeni zam oranıyla beraber 2022 yılının Ocak ayından bu yana suya toplam yüzde 116 oranında zam yaptı.

Su bedeli geçen yılın aynı ayına göre hesaplandığında ise İzmirliler suya yüzde 180’in üzerinde zamlı ödeme yapacak.

# su # izmir # chp # türkiye # İzmir Büyükşehir Belediyesi # zam # Türkiye İstatistik Kurumu # Ağustos # artış # Tunç Soyer # Temmuz # belediye # üfe # 2022 # üretici fiyat endeksi