Fransız bakandan PKK/YPG'ye methiyeler

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Hükümetin başarı olarak sunduğu üçlü muhtıra ile ilgili konuştu. Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı "üçlü muhtıranın", NATO’yu bağlamadığını söyledi. PKK’nın Suriye kolu YPG’ye de sahip çıkan Colonna, “Fransa 'Kürt savaşçıları' unutmayacak” ifadelerini kullandı.

NATO'nun doğuya genişlemesinin önünü açan ve buna rağmen hükümetin başarı olarak gösterdiği 3'lü muhtıra ile ilgili Fransa'dan açıklama geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, parlamentoda yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK/ YPG’yi överken, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiye ile imzladığı 3’lü muhtırayı değerlendirdi.

Fransız Bakan, "üçlü muhtıra" için " Ankara'nın çekincelerini kaldırmaya faydalı olabilir ancak hiçbir şekilde NATO'yu veya üyelerini bağlayacak bir taahhüt teşkil etmez." ifadesini kullandı.

PKK'nın Avrupa Birliği'nin terör listesinde yer aldığını hatırlatan Colonna, buna karşın örgütün Irak ve Suriye’deki uzantılarına arka çıktı. "Diğer Kürt grupları, PKK'dan ayrı tutuyoruz, bu bizim için kilit bir ayrım” ifadelerini kullandı.

Fransız Bakan, PKK’nın Suriye kolu YPG’yi kastederek, ülkesinin bölgeyi DEAŞ'tan kurtarmak için savaşan 'Kürt savaşçıları' unutmayacağını" söyledi.

Konuşmalar sonrası parlamentoda yapılan oylama ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği onaylandı.

# abd # ankara # türkiye # pkk # hdp # suriye # pyd # YPG # terör # isveç # fransa # avrupa # nato # dışişleri # finlandiya