Tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

İstanbul’da tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. İtfaye ekiplerinin yoğun çabasıyla söndürülen yangın, binada büyük çaplı maddi hasara neden oldu. İstanbul Valiliği yangında can kaybı ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede onarım çalışmalarına başlanması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya talimat verdi.

İstanbul Zeytinburnu'ndaki tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Binanın çatısı alevler içinde kaldı.

Yangının büyümesi üzerine, ağırlıklı olarak yaşlı vatandaşların tedavi gördüğü hastane tahliye edildi. Sağlık çalışanları, itfaiye erleri, zabıta ekipleri ve vatandaşlar, yaşlıları sedye ve tekerlekli sandalyelerle hastaneden uzaklaştırdı. 80’e yakın hasta, çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edildi.

Yangın, çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürüldü.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangın bölgesine giderek, yetkililerden bilgi aldı. Yerlikaya, yangında can kaybı ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Çıkış nedeninin araştırıldığını söyledi.

Vali Yerlikaya, yangında büyük hasar gören tarihi binanın onarılması için de çalışma başlatılacağını açıkladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balıklı Rum Hastanesi Başhekim Stati Leana’yı arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirten Erdoğan, gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya talimat verdi.

# sağlık # istanbul # erdoğan # yangın # cumhurbaşkanı # fahrettin koca # itfaiye # çok