Mersin Büyükşehir Belediyesi kaynakları kötüye mi kullanıyor?

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’in Basın Danışmanı Serdar Akinan’a 90 saniyelik 5 video karşılığında 375 bin TL ödeme yaptığı iddia edildi. Yılda 4 Milyon TL’ye yakın ödeme alan Akinan’ın ekipman ve personel ihtiyacını da Büyükşehir Belediyesi’nden karşıladığı öne sürüldü.. İddialarla ilgili açıklama yapan Vatan Partisi Mersin İl Başkanlığı “şehrimizin kaynakları kötü kullanılıyor ve israf ediliyor” tepkisi gösterdi.

CHP'li Belediyenin yönettiği Mersin para aktarma iddiaları ile çalkalandı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Basın Danışmanı Serdar Akinan’ın belediyeden ayda 5 adet 90 saniyelik reklam filmi için 375 Bin TL aldığı iddia edildi. Yıllık ödemenin de 4 milyon liraya yakın olduğu ve personel ile ekipman ihtiyacının da belediyeden karşılandığı öne sürüldü.

Vatan Partisi Mersin İl Başkanlığı tepki toplayan iddialara sessiz kalmadı. İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen yaptığı basın açıklamasında, Mersin Büyükşehir Belediyesine “ bu şehrin kaynakları nasıl kullanılıyor?” diye sordu.

İddiaya göre, Serdar Akinan ve ailesine de özel araç tahsisi yapıldı. Bu arada CHP'li Başkan Vahap Seçer'in, Akinan'a belediyede tam yetki vermesi sonrasında, bazı çalışanlara mobing uyguladığı, bu yüzden işten ayrılanlar olduğu, bazılarının da görev yeri değişikliği istediği ileri sürüldü.

Tepki çeken iddialarla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi herhangi bir açıklama yapmazken, Serdar Akinan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hayatım boyunca hiç ihale almadım. Almayı da düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

# chp # Mersin # sosyal medya # vatan partisi # belediye # vahap şeçer