Bakan Özer'den “Temel Eğitimde 10 bin okul'' açıklaması

“Temel Eğitimde 10 Bin Okul” projesinde sona yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, projenin ağustos ayı sonunda tamamlanacağını açıkladı. Özer, “Eylül'ün ilk haftası içinde kapanışıyla ilgili bir değerlendirme toplantısını tüm kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Temel Eğitimde 10 Bin Okulprojesinde sona yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, projenin ağustos ayı sonunda tamamlanacağını açıkladı. Özer, “ Eylül'ün ilk haftası içinde kapanışıyla ilgili bir değerlendirme toplantısını tüm kamuoyuyla paylaşacağız” dedi:

- Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimde en önem verdiğimiz şey eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek. Yani tüm öğrencilerimizin bulundukları bölgeden bağımsız olarak en nitelikli eğitime erişimlerini sağlamak. Bunun için 2 temel projemiz var. Biri “Temel Eğitimde 10 Bin Okul” projesi, diğeri de okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranını artırmak.
- Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi ise görece diğer okullara göre imkanları dezavantajlı olan 10 bin tane ilkokul ve ortaokulun fiziki imkanlarının iyileştirilmesi, alt yapısının, atölyelerinin güçlendirilmesi, kütüphanenin yapılması, sportif tesislerin güçlendirilmesi aynı zamanda öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin çok kapsamlı eğitimlerden geçmeleri.
- 3 milyar lira bütçesi olan proje tamamlanmak üzere. Yaklaşık 2,9 milyar liralık bütçemizi tüm sahamızda kullanmış bulunuyoruz. İnşallah ağustos sonuna kadar projeyi nihayetlendireceğiz ve eylülün ilk haftası içinde kapanışıyla ilgili bir değerlendirme toplantısını tüm kamuoyuyla paylaşacağız.
# proje # milli eğitim bakanlığı # meb # Ağustos # okul # ilk # eylül # Milli Eğitim Bakanı # çok # Mahmut Özer # temel eğitim