Abdülhamid Han törenle göreve uğurlandı

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, Mavi Vatan’daki görevine uğurlandı. Abdülhamid Han’ın ilk görev yeri, Gazi Paşa açıklarındaki Yörükler-1 kuyusu olacak. Uğurlama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını kendi kaynaklarıyla çözdüğünü söyledi. “Deniz altında bir enerji üssü kuruyoruz.”diyen Erdoğan, Türkiye’nin kendi egemenlik alanlarında yaptığı çalışmaları için kimseden izin ya da icazet almayacağının da altını çizdi.

Filonun en güçlüsü, Türkiye’nin 4. Sondaj gemisi Abdülhamid Han, Mersin’den Mavi Vatan’a demir aldı… Rotası Yörükler-1 Kuyusu…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Taşucu Limanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde konuştu. Türkiye’nin enerji alanındaki hedeflerini anlattı.

Erdoğan, Abdülhamit Han sondaj gemisinin görev yapacağı Yörükler-1 kuyusunun, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki kapsamlı iş planının ilk adımı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında Yunanistan’a uyarılar da vardı. Erdoğan, Türkiye’nin kendi egemenlik alanlarında yaptığı çalışmaları için kimseden izin ya da icazet almayacağının altını çizdi.

# türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanı erdoğan # doğu akdeniz # akdeniz # ilk # sondaj gemisi # sondaj # Abdülhamid Han