Erdoğan'dan Tarım Kredi'ne fiyatları düşürün talimatı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Ak Parti MYK toplantısında Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait marketlerle ilgili talimat verdiği iddia edildi. Kooperatif marketlerin kar amaçlı kurulmadığını hatırlatan Erdoğan'ın kurmaylarına "Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" dediği öğrenildi.

Marketlerdeki fahiş fiyat artışlarına karşı hükümet harekete geçiyor. Konunun AK Parti MYK'sında gündeme geldiği belirtildi.

CNN'in haberine göre, Cumhurbaşkanı partisinin merkez karar yürütme kurulunda market fiyatlarını değerlendirdi.

Tarım Kredi Marketlerinin kar amaçlı kurulmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı, kooperatif marketlere fiyatları indirin talimatı verdi.

Öte yandan Et ve Süt Kurumu geçtiğimiz günlerde kuzu etini yüzde 25 indirimli satmaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuya da değindiği ifade edildi. Aynı indirimin dana eti içinde yapılması gerektiğini belirten Erdoğan'ın Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye, "Tarım kredi kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" dediği öğrenildi.

# erdoğan # ak parti # cumhurbaşkanı # Tarım ve Orman Bakanı # et ve süt kurumu # Tarım Kredi Kooperatifleri # vahit kirişçi