Fiyat istikrarı komitesi konut piyasasını ele aldı

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin altıncı toplantısının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, enflasyonla mücadele vurgusu yapıldı. Konut piyasasına yönelik tedbirlerin değerlendirildiği belirtildi.

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin 6. toplantısı yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan toplantı sonrası alınan kararlara ilişkin bir açıklama yapıldı.

Toplantıda güncel enflasyon gelişmeleri ve enflasyona etki eden unsurların ele alındığı belirtildi.

Başta gıda ürünlerinde olmak üzere arz güvenliğini güçlendirilen stratejik ürünlere yönelik çalışmalar ve konut piyasasına yönelik alınan tedbirler dâhilinde gelinen son durum değerlendirildi.

Komite, önümüzdeki ekim dönemi için tarımsal ürünlerin temel girdilerinde arz-talep dengesinin sağlanmasına ve konut piyasasında fiyat mekanizmasını bozan adımlara karşı alınacak tedbirler üzerinde çalışılması kararlaştırıldı.

Ayrıca, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında ithalata bağımlılığı azaltıcı yatırımlara hız verileceği belirtildi. İstihdamı artırmak amacıyla da Organize Sanayi Bölgelerinin geliştirilmesine ve desteklenmesine yönelik adımların atılmasına karar verildi.

# türkiye # açıklama # son # enflasyonla mücadele # Fiyat İstikrarı Komitesi # türkiye ekonomi modeli