Turizm sektöründe yatırım atağı

Küresel salgının ardından turizm sektöründe yatırım atağı başladı. Türkiye Otelciler Birliği'nin paylaştığı verilere göre, ilk yarıda toplam 75 otel projesi için başvuru yapıldı.

Küresel salgının ardından turizm sektöründe yatırım atağı başladı. Türkiye Otelciler Birliği'nin paylaştığı verilere göre, ilk yarıda toplam 75 otel projesi için başvuru yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıkladığı 47 milyon turist ve 37 milyar dolarlık gelir hedefinin ardından turizm sektöründe yatırımlar hızlandı.

Türkiye Otelciler Birliği'nin paylaştığı verilere göre, ilk 6 ayda 14 bin 413 yataklı toplam 75 otel projesi için başvuru yapıldı. Başvuruların teşvik değeri 7 milyar 553 milyon TL olarak belirlendi.

Hazırlanan yatırım raporunda Ocak-Haziran 2022 döneminde, ilk 6 ayda proje sayısı yüzde 39, yatak kapasitesi ise yüzde 76 artış gösterdi.

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler de konu hakkında açıklama yaptılar, sağlık turizmine dikkat çektiler.

-Ciddi rezervasyon akışı ve talep görüyoruz. Fon şirketlerinin yaptığı yatırımlar da özkaynak kullanan yerli yatırımcılar da Türkiye’deki potansiyelin farkında. Yatırımcıların, 2019 öncesinde olduğu gibi şevkle çalışmaları bizi mutlu ediyor. Kimse para batıracağı yere yatırım yapmaz. Turizmde sürdürülebilirliği kışın da sağlık turizmiyle devam ettirebiliriz. Sağlık turizminin Türkiye’ye ciddi bir potansiyel getirdiğini gördük, şartların iyileştirilmesiyle çok daha iyi bir noktaya gelebiliriz. Turizmde çeşitliliği artırarak, 2030 yılına kadar 100 milyon turisti yakalayabiliriz.
# sağlık # türkiye # açıklama # yatırım # turist # turizm # ilk # Kültür ve Turizm Bakanı # mehmet nuri ersoy # çok # 2022 # Küresel salgın