Akar'dan askeri hastane açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askeri hastanelerin Milli Savunma Bakanlığı’na devredilmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Akar, “Bu konuda taleplerimiz, isteklerimiz ve ihtiyaçlarımız var” dedi. Cumhurbaşkanın çözüm için talimatı olduğunu söyleyen Akar, “Önümüzdeki günlerde yola koyulacağız” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Askeri hastanelerin Milli Savunma Bakanlığı’na geri devredilmesiyle ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan önemli bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanın çözüm için talimatı olduğunu söyleyen Akar, “Önümüzdeki günlerde yola koyulacağız” ifadelerini kullandı.

- Bu konuda taleplerimiz, isteklerimiz ve ihtiyaçlarımız var. Bu konuda hem Cumhurbaşkanımızın çözüm oluşturulması için direktifleri var hem de Sağlık Bakanımızın olumlu yaklaşımları var. İnşallah onları da önümüzdeki günlerde yola koyacağız.


Bir canlı yayına katılan Hulusi Akar, Suriye'ye yönelik olası operasyona ilişkin soruya da yanıt verdi. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Akar, hem Amerika hem de Rusya’nın mutabakata uyması gerektiğini belirtti.

-Özellikle son zamanlarda Tel Abyad ve Münbiç bölgesinden tacizler, tecavüzler arttı. Orası adeta bir terör yuvasına ve yatağına döndü. Bu taciz ve saldırı girişimleri olduğu takdirde bunlara tereddütsüz misliyle karşılık verdik, vereceğiz.


Milli Savunma Bakanı, Yunanistan ile ilişkilere de değindi. Yunanistan'daki bazı siyasilerin, şahsi emelleri doğrultusunda provokatif şekilde eylem ve söylemlerini artırarak devam ettiklerini belirtti.

- Barış ve istikrar için Ege ve Akdeniz'in dostluk denizi olmasını temenni ediyoruz. Biz, Türkiye'nin ve Kıbrıs'taki kardeşlerimizin hakkını, hukukunu, menfaatini korumakta azimliyiz, kararlıyız, çok şükür buna da muktediriz.
# sağlık # hastane # türkiye # rusya # fetö # hulusi akar # açıklama # suriye # terör # milli savunma bakanı # sağlık bakanlığı # çok # askeri hastane