Erdoğan: "Cemevlerine toplu tören"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğinde konuştu. 1585 cemevinin tamamının ziyaret edildiğini, 8 bin 740 talebin belirlendiğini ve 5 bin 600'ünün hızla karşılandığını belirtti. Diğer talepler için de İçişleri, Kültür ve Adalet Bakanlıklarının çalıştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğinde konuştu. 1585 cemevinin tamamının ziyaret edildiğini, 8 bin 740 talebin belirlendiğini ve 5 bin 600'ünün hızla karşılandığını belirtti. Diğer talepler için de İçişleri, Kültür ve Adalet Bakanlıklarının çalıştıklarını belirtti. 8 cemeviyle ilgili de toplu tören yapılacağını duyuran Erdoğan, Aleviler üzerinden yapılan kışkırtma girişimlerine de fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nevşehir'e gitti, Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma programına katıldı. Ziyaret edilen cemevi sayısını açıkladı. Taleplerin karşılanması için 3 bakanlığın çalıştığını duyurdu.

Erdoğan, Cemevleriyle ilgili önümüzdeki günlerde toplu açılış yapılacağını söyledi.

Son haftalarda yapılan kışkırtma girişimlerine de değinen Erdoğan, fırsat verilmeyeceğini vurguladı. Avrupa ülkelerine mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı, Nevşehir'den önce de Çorum'daydı. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde indirim yapıldığını söyledi, zincir marketlere seslendi.

# erdoğan # cumhurbaşkanı # recep tayyip erdoğan # son # Alevi # cemevi # tarım kredi kooperatifi # anma etkinliği # hacı bektaşi veli