Suriye'de terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe vuruldu

Şanlıurfa'da sınıra ateş açıldı. Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu şehit oldu. Saldırıya anında karşılık verildi. 13 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Sınır ötesinde ise MİT PKK'ya büyük darbe indirdi. PKK'nın sözde Kamışlı bölgesi sorumlusu Muhsin Yağan etkisiz hale getirildi.

PKK'lılar sınıra saldırdı, anında karşılık verildi, onlarca PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Şanlıurfa Birecik sınır karakoluna ateş açıldı. Topçu Uzm.Çvş. Uğurcan Cirnooğlu şehit oldu.

Terör saldırısının ardından bölgede belirlenen hedefler ateş destek vasıtaları ile vuruldu. İlk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hâle getirildi.

Gaziantep sınırından da PKK noktaları hedef alındı. PKK'lıların Suriye'den Gaziantep'in Karkamış ilçesine attığı 4 havandan sonra güvenlik güçleri, bölgeyi güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Gaziantep Valisi Davut Gül, saldırıya misliyle karşılık verildiğini açıkladı. Bazı terör hedeflerinden alevler yükseldi.

Sınır ötesindeki operasyonlarda da PKK'ya darbe üstüne darbe vuruldu.

MİT Suriye'nin kuzeyine nokta atışı yaptı. PKK'nın sözde Kamışlı yöneticisi Muhsin Yağan etkisiz hale getirildi.

Yağan'ın çok sayıda terör eyleminin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirtiliyor. Terörist Yağan, Şırnak kırsalındaki terör faaliyetinden sonra Irak'ın Kandil, Zap, Gara, Metina, Mahmur ve İran'ın Kelareş bölgesinde sözde sorumlu düzeyinde faaliyet yürüttü. Son olarak 2020 yılında örgüt elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatıyla Suriye'nin Kamışlı bölgesine gönderildi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar da devam ediyor. Pençe Kaplan bölgesinde 3, Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde 5 PKK'lı etkisiz hâle getirildi.

PKK'nın sözde lider kadrolarından birinin üstüne daha çizik atıldı. Van Çaldıran bölgesinde Eren Abluka-32 operasyonunda biri turuncu biri gri listede olan 2 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "kahraman evlatlarımız bir terör yuvasındaki son 2 teröristi daha etkisiz hale getirerek, tamamen temizledi." dedi.

# pkk # suriye # pyd # terör # terörle mücadele # süleyman soylu # şanlıurfa # soylu # ilk # son # çok # tendürek