İstanbul'da deprem toplanma alanları yeterli mi?

Deprem kapımızı çaldığında kaçacak açık alan, geniş park bahçe sayısının azlığı ve kentsel dönüşümün yetersizliği, tehlikenin boyutunu da arttırıyor. Herkes kara kara bunu düşünüyor...İçişleri Bakanlığı toplanma alanlarının sayısını açıkladı.. Peki o alanlar yeterli mi?

7.6 şiddetindeki Gölcük depreminin yıldönümünde toplanma alanları bir kez daha tartışma konusu oldu.

Uzmanlar her gün deprem uyarısı yapıyor ama Türkiye'nin ne kadar hazırlıklı olduğu tartışılır. İçişleri bakanlığının açıkladığı verilere göre İstanbulda 5 bin 633 toplanma alanı var. Şimdi de onlardan birindeyiz ancak pek çoğu gibi o da farklı amaçlar için kullanılıyor.


Türkiye'de belirlenen 27 bin 800 toplanma alanı var. Toplanma alanları deprem sonrası kargaşayı önlemek ve güvenliği sağlamak için planlanmış olsa da gerçek öyle değil. Küçük alanlar toplanma alanı olarak yeterli değil, büyük olan toplanma alanları ise otopark, avm gibi farklı amaçlar için kullanılıyor.

E-devlet üzerinden toplanma alanı sorgulama işlemi ile evinize en yakın toplanma alanını öğrenebilirsiniz. Ancak bu alanları önceden kontrol etmeniz gerekebilir çünkü o alanlardan bazıları toplanmaya elverişli değil.

Büyük Marmara depremi kaçınılmaz. Uzmanlar her gün deprem şiddeti hakkında tahminlerde bulunsalar da en büyük uyarıları binaların oluşturduğu tehlike.

İstanbul’da tam 400 bin konutun dönüşüme ihtiyacı olduğu 230 bin konutun ise olası bir depremde hasar alacağı öngörülüyor. 230 bin konutta yaşayan yüz binlerce vatandaş için tehlike çanları çalıyor.

Vatan Partisi İstanbul İl Sekreteri Okan Özkan İstanbul depreminin bir milli servetin yok olmasına yol açacağına da dikkat çekti. "Kentsel dönüşüm bölgeleri rant alanlarına dönmesin" dedi.

# İstanbul # deprem # istanbul # türkiye # vatan partisi # milli # marmara depremi # gölcük # okan özkan # istanbul deprem toplanma alanları avm # istanbul deprem toplanma alanları afad