Malezya ile Türkiye arasında petrol iş birliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelen Malezya Kralı Al-Mustafa Billah Şah'ın ziyaretine ilişkin iki ülke arasındaki görüşmeler devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın başkanlık ettiği görüşmede Malezya'nın petrol şirketi Petronas ile Türkiye'nin petrol arama şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı arasında sondaj ve arama iş birliği konusu ele alındı. Öte yandan Kazakistan petrolü, Azerbaycan'ın ticaret koluyla Türkiye üzerinden farklı ülkelere satacak.

Türkiye ile Malezya arasında yeni iş birliği anlaşmaları görüşüldü.

Malezya Kralı Al-Mustafa Billah Şah Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya geldi. Malezya kralı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iki ülke arasındaki heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Malezya'nın petrol şirketi Petronas ile Türkiye'nin petrol arama şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı arasında sondaj ve arama iş birliği konusu ele alındı.

Öte yandan Kazakistan farklı ülkelere satılmak üzere Azerbaycan'ın ticaret koluyla, Türkiye'nin Akdeniz Limanı'na 1,5 milyon ton petrol taşmayı hedefliyor.

Azerbaycan devlet şirketi SOCAR ile görüşen Kazak yetkililer söz konusu petrolü Türkiye'nin Akdeniz limanına, oradan da farklı ülkelere satacak.

Azerbaycan kaynaklarına göre ise anlaşmanın bu ay içerisinde yapılması iddia edildi.

Petrol akışı ise Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattından sağlanacak.

# ankara # türkiye # erdoğan # Azerbaycan # cumhurbaşkanı # malezya # kazakistan # SOCAR # Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı # Petronas # malezya kralı