Çiftçi'ye elektrik sorununda çözüm olarak borcu gösterdiler

Artan faturalar nedeniyle elektrik çiftçiler için büyük bir girdi maliyeti haline geldi. Çiftçi elektrikte indirim beklerken hükümetten kredi desteği verildi. Sulama birlikleri ve üreticilerin kullandıkları tarımsal elektrik bedeli, 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kapsamına alındı. Konuyu değerlendiren Ziraat Mühendisi Cenk Özdemir, çiftçinin elektrik sorununun borçlandırılarak değil, elektrik dağıtımının kamulaştırılmasıyla çözüleceğini söyledi.

Çiftçi elektrikte indirim beklerken hükümetten üreticiyi borçlandıracak kredi adımı geldi.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, tarımsal elektrik üretim bedeli kapsamında 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kullandıracak. Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya üzerinden açıklama yaptı:

- Çiftçimizin maliyeti, tarladaki enflasyona, tarladaki enflasyon ise sofraya yansıyor. Tarladan tüketiciye uzanan bu süreçte önemli bir destek devreye giriyor. Tarımsal sulama birliklerimiz ve tarımsal üreticilerimizin kullandıkları tarımsal elektrik bedelinin tamamı, 10 milyon liraya kadar Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile kullandırılabilecek şekilde, sıfır faizli kredi kapsamına alındı. Çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Ziraat Mühendisi Cenk Özdemir, elektiriğin tarımda bir girdi maliyeti haline geldiğini söyledi.

Özdemir, çiftçinin elektrik sorununun borçlandırılarak değil, elektrik dağıtımının kamulaştırılmasıyla çözüleceğini söyledi.

# açıklama # elektrik # enflasyon # çiftçi # Hazine ve Maliye Bakanı # Ziraat Bankası # nureddin nebati # tarım kredi kooperatifi # Cenk Özdemir # Ziraat Mühendisi