Soma'da direniş zafer getirdi

Soma'da işçilerin direnişi zaferle sonuçlandı. Eynez maden ocağının özelleştirme kararından vazgeçildi. Bu süreçte emekçilerle birlikte olan Vatan Partisi yöneticileri de Soma'ya gitmişti. Karardan sonra açıklama yapan Vatan Partisi işçi sendika bürosu başkanı Hüseyin Karanlık, doğru çizgide olan mücadelenin mutlaka zaferle sonuçlanacağını belirtti.

Manisa Soma'da direnen emekçiler kazandı. Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Eynez açık ocağının bir bölümünün özel şirkete devredilmesi kararından dönüldü.

Güzel haberi madencilere ve kamuoyuna Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul duyurdu.

İşçiler günlerce 3 nokta nöbet tutmuş, imza kampanyası başlatmıştı. 25 milyon ton kömür rezervine sahip madenin asla özelleştirilmesine izin vermeyeceklerini açıklamışlardı. İşçiler 22 Temmuz'da Ankara'ya yürümek istemiş, ancak izin verilmemişti.

Vatan Partisi, ilk günden bu yana işçilerle birlikteydi. Merkez İşçi Sendika Bürosu Soma'ya çıkartma yapmış, işçilerle görüşmüştü.

Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, kazanılan zafer sonrası yazılı açıklama yaptı.


 "DİRENEN MADENCİLERİMİZİ KUTLUYORUZ"


- Direnen madencilerimizi kutluyoruz. Başarı öncelikle onların kararlı direnişlerinin eseridir. Doğru bir çizgide, doğru bir önderlik altında en geniş güçlerle birleşerek yürütülen haklı bir mücadele işçi sınıfımızın tarihsel geleneğine yakışacak şekilde zaferle sonuçlancaktı, öyle oldu. Vatan Partisi olarak işçilerimizin haklı gururunu paylaşıyoruz.
# Manisa # ankara # türkiye # vatan partisi # soma # ilk # direniş