CHP Suriye ile yakınlaşmayı hedef aldı

CHP, Suriye ile yakınlaşmayı hedef aldı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin attığı adımların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telkiniyle olduğunu öne sürdü. Öztrak'ın Suriye ile ilgili, suç örgütü lideri Sedat Peker’in 2 gün önce sosyal medyada açıkladığı maraba-ağa hikayesini kullanması da dikkat çekti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçti. Öztrak'ın hedefinde Atlantik'in karşı olduğu Suriye ile yakınlaşma süreci vardı.

Öztrak, Altılı masanın dış politikasını belirlediği ifade edilen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu gibi Suriye ile yakınlaşmanın Rusya Devlet Başkanı Putin’in telkiniyle olduğunu öne sürdü.


CHP sözcüsünün, Suriye ile ilgili suç örgütü lideri Sedat Peker’in 2 gün önce sosyal medyada kullandığı maraba-ağa hikayesini hatırlatması dikkat çekti:

- Marabayla ağanın hikâyesinde olduğu gibi, madem işin sonunda tüm söylediklerini yiyecektin, bu kadar pisliğe ve kire, neden sebep oldun?


Faik Öztrak'a ortak adaylık konusunda krizin devam ettiği altılı masa toplantısı da soruldu. Öztrak, bir kez daha Cumhurbaşkanı adayını 6’lı masanın belirleyeceğini kaydetti:

- Milletimiz emin olsun ortak Cumhurbaşkanı adayımız 6’lı masada belirlenecektir.
# chp # rusya # Putin # suriye # Ahmet Davutoğlu # Rusya Devlet Başkanı # vladimir putin # faik öztrak # sedat peker # Gelecek Partisi # suç örgütü lideri # cumhurbaşkanı adayı # Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu # altılı masa