Suriye Ordusu'ndan ABD üslerine roket

ABD, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'a hava saldırısı düzenledi. Suriye ordusu da saldırıya roket ve füzelerle karşılık verdi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez-Zor'u hedef aldı. Suriye ordusu saldırıyı karşılıksız bırakmadı.

Suriye ordusu Deyr ez-Zor'un doğusundaki El Ömer ve Kuniko petrol bölgelerinde yer alan Amerikan üslerini füze ve topçu atışlarıyla vurdu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, saldırının Biden'ın emri ile yapıldığını ve Suriye Ordusu'nun karşılık vermesi sonucu yaralanan askerler olduğunu bildirdi.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü YPG/ PKK'nın işgali altında… ABD, bu bölgede PKK/YPG ile birlikte Suriye’nin petrollerini Irak üzerinden ülke dışına kaçırıyor.

PKK/YPG'li teröristlerin, ABD ordusunun koruması altında yaptıkları petrol hırsızlığı bir çok kez görüntülenerek, belgelendi.

Suriye Petrol Bakanlığı da üretilen günlük 80 bin varil petrolün büyük bir bölümünün ABD'li işgalciler tarafından yağmalandığını açıklamıştı. Bakanlığın verdiği bilgiye göre, ABD-PKK ikilisinin petrol hırsızlığının Suriye ekonomisine verdiği zarar 105 milyar doları aşmış durumda…

Öte yandan ABD, terör örgütü PKK’ya silah desteğini de arttırarak sürdürüyor. Son olarak 80 tırdan oluşan silah ve mühimmat yüklü konvoy 23 Ağustos'ta Suriye'nin kuzeydoğusunda görüntülendi.

# abd # iran # pkk # suriye # pyd # YPG # terör # Ağustos # son # çok # Deyr ez Zor # Suriye Petrol Bakanlığı