Avrupa'dan Asya'ya emperyalizm suçlaması

"Yükselen Asya" karşısında Avrupa'yı gelecek korkusu sardı. Avrupa Birliği Temsilcisi Josep Borrell, Rusya, Çin ve Türkiye’yi "emperyalist hırslar sergilemekle" suçladı. Borrel, "Ama bu ülkeler son derece önemli jeopolitik rol oynuyor" ifadelerini de kullandı.

Dünyada ekonomik ve siyasi güç dengelerinin Atlantik’ten Asya kayması, ekonomik krize sürüklenen Avrupa’da panik havası yarattı. Gelecek kaygısı yaşayan emperyalist Avrupa, Asya'yı hedef alan söylemlerini arttırdı.

 " TÜRKİYE, RUSYA VE ÇİN'İN EMPERYALİST EMELLERİ VAR"

İspanya’da “Avrupa’nın Geleceği” konulu seminere katılan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye, Rusya ve Çin’i "emperyalist emellere" sahip olmakla suçladı:

- Dünya demokrasileri gerilemeye devam ediyor. Otoriter rejimler, güçlerini gösterme iradesini giderek daha fazla gösteriyor. Üç ülke, Çin, Rusya ve Türkiye uzun zamandır emperyalist hırslar sergiliyor.

Rusya, Çin ve Türkiye'nin "otoriter sisteme sahip ülkeler" olduğunu ileri süren Borrel, "Ama üçü de son derece önemli jeopolitik rol oynuyor" ifadelerini kullandı.

# türkiye # rusya # çin # İspanya # avrupa # avrupa birliği # Josep Borrell # Avrupa Birliği temsilcisi