Ersin Tatar'dan kritik Azerbaycan ziyareti

Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya bir adım daha yaklaştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yakın zamanda Azerbaycan'a gidecek. Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı tarihi görüşme sonrası Ulusal Kanal'a konuşarak "İlerleyen günlerde tanınma gelebilir" açıklaması yapmıştı.

Azerbaycan'ın Türkiye'den sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyan ikinci ülke olması bekleniyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in tarihi görüşmesi sonrası önemli bir gelişme daha yaşandı. Tatar'ın yakın zamanda Azerbaycan'a resmi bir ziyaret yapacağı konuşuluyor.

Bu ziyaret Azerbaycan'ın KKTC'ye yönelik politikasında yeni bir aşamaya geçtiği şeklinde yorumlandı. Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı tarihi görüşme sonrası Ulusal Kanal'a konuşarak "İlerleyen günlerde tanınma gelebilir" açıklaması yapmıştı.

Azerbaycan'ın KKTC'yi resmen tanımasının ardından Türk Devletleri Teşkilatı`nın diğer üyelerinin de KKTC ile resmi ilişkiler kurması hedefleniyor.

Bir süre önce Azerbaycan parlamentosu heyeti Lefkoşa'yı ziyaret ederek diplomatik olarak Kıbrıslı Türk yetkililerle görüşmeler yaptı. Görüşmeler sonrası yeni bir aşamanın başladığı duyuruldu.

# türkiye # Azerbaycan # cumhurbaşkanı # ulusal kanal # türk # KKTC # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # ersin tatar # İlham Aliyev # KKTC Cumhurbaşkanı # lefkoşa # Azerbaycan Cumhurbaşkanı # Türk Devletleri Teşkilatı