Aleksandr Dugin kızı Darya ile son konuşmasını anlattı

Suikast sonucu hayatını kaybeden Rus siyaset bilimci Darya Dugina, Moskova’da son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılım yoğundu. Kızına son kez veda eden Aleksandr Dugin, törende Darya Dugina ile son konuşmasını anlattı. Kızının kendisine “bir savaşçı gibi hissediyorum. Halkımla, ülkemle beraber olmak istiyorum' dediğini aktardı. "Darya, halkımız ve cephede olan Rusya için öldü.” İfadelerini kullandı.

Bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Rus siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugina için Moskova’daki Ostaniko Televizyon Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törene, Dugina'nın babası Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin ve yakınlarının yanı sıra siyasi parti liderleri, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve hükümet temsilcileri ile çok sayıda önemli isim de törene çelenk gönderdi.

Törende konuşan Aleksandr Dugin, kızının Rusya'yı çok sevdiğini, korkusuz olduğunu ve kendisini bir "savaşçı" olarak hissettiğini söyledi. Darya Dugin ile son konuşmasını aktardı:

- Onunla son kez festivalde konuştuk. Bana “baba kendimi bir savaşçı ve kahraman gibi hissediyorum. Halkımla, ülkemle beraber olmak istiyorum” dedi. Bu düşünce onun için çok önemliydi. Darya, halkımız ve cephede olan Rusya için öldü. Bu cephe uzakta değil, burada, her birimizin içinde….


Aleksandr Dugin, cenaze töreni öncesi yaptığı yazılı açıklamada da Darya Dugina’nın Rusya’nın düşmanları tarafından "sinsice" öldürüldüğünü belirtmişti. Dugin, “En iyilerimize karşı kanlı terör saldırılarıyla irademizi kırmak istediler. Ancak bunu başaramayacaklar; bizim ve halkımızın iradesini kıramayacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

Moskova’daki cenaze töreninde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla Darya Dugina'ya ölümü sonrasında verilen cesaret nişanı da ailesine takdim edildi.


"DARYA DUGİNA VATANSEVERLİĞİNİ YAPTIKLARIYLA KANITLADI"

Rusya Lideri Putin yayımlağı başsağlığı mesajında Darya Dugina'nın “anavatanına dürüstçe hizmet eden bir vatansever” olduğunu vurgulamıştı:

- Sevgili Alexander Gelevich ve Natalya Viktorovna, Başınıza gelen en zor, onarılamaz kayıpla ilgili içten başsağlığı dileklerimizi ve destek sözlerimizi lütfen kabul edin. Aşağılık, acımasız bir suç, gerçek bir Rus kalbi olan parlak, yetenekli, kibar, sevgi dolu, sempatik ve açık yürekli Darya Dugina'nın ömrünü kısalttı. Gazeteci, bilim insanı, filozof, askeri muhabir olarak, dürüstçe, insanlara ve ana vatana hizmet etti. Eylemleriyle, Rus vatanseveri olmanın ne demek olduğunu kanıtladı. Darya Dugina'nın hatırası, akrabaları ve arkadaşları, onun gibi düşünen insanları ve ortakları tarafından sonsuza kadar korunacaktır. Bu kederli anda size güç ve cesaret diliyorum.


Türk-Rus dostluğuna önemli katkılarda bulunan Darya Dugina için Moskova meydanlarında da anma törenleri yapıldı.

# rusya # Ukrayna # türk # Bilim # rus # moskova # son # çok # dugin # aleksandr dugin # anma töreni # Darya Dugina # dugina # vovk