ABD'den vatandaşlarına Ukrayna'dan ayrılma uyarısı

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı. Gündem, Ukrayna’nın saldırılarına hedef olan Zaporijya Nükleer Santrali… Rusya, nükleer santralde oluşabilecek bir radyoaktif sızıntının, Baltık ülkeleri ile İskandinav Yarımadasının tamamını etkileyebileceği konusunda uyardı. Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, vatandaşlarına Ukrayna’dan ayrılma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu, Türkiye saati ile 22.00’de Rusya’nın çağrısı ile acil toplanacak. Konseyin gündeminde, Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırıları var…

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy , Ukrayna güçlerinin, Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

Rus ordusunun Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı İgor Kirillov da daha önce yaptığı açıklamada, Kiev yönetiminin nükleer santrali 18 Temmuz'dan bu yana çoklu fırlatma roket sistemleri, topçu ve insansız hava araçlarıyla sistematik olarak hedef aldığını duyurmuştu. Kirillov, "50'den fazla top mermisi patlaması ve beş kamikaze insansız hava aracı rapor edildi" ifadelerini kullanmıştı.

Zaporijya Nükleer Santrali, 4 Mart’ta Rusya’nın kontrolüne geçti. Ancak o günden bu yana Ukrayna’nın saldırılarına hedef oluyor.

Saldırılar sonucu santralde oluşabilecek bir radyoaktif sızıntının, Baltık ülkeleri ile İskandinav Yarımadasının tamamını etkileyebileceği belirtiliyor.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, vatandaşlarına Ukrayna’dan ayrılma çağrısı yaptı. ABD’nin Kiev Büyükelçiliğinden yapılan duyuruda, Rusya'nın Ukrayna'nın sivil altyapısına ve hükümet tesislerine yönelik operasyon başlatma hazırlığında olduğu iddiası yer aldı.

# abd # türkiye # rusya # amerika # Ukrayna # uyarı # rus # Temmuz # Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi # Zaporijya Nükleer Santrali # Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Yardımcısı # Dmitriy Polyanskiy