Suriye'den Donetsk ve Lugansk'a diplomat atama kararı

Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri'nin bağımsızlıklarını tanıyan ilk ülke olan Suriye, iki halk cumhuriyetine de diplomatik misyon atama kararı aldı. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, önümüzdeki günlerde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile diplomatik misyon değişimi olacağını açıkladı.

Suriye, Donetsk ve Lugansk ile diplomatik ilişkilere başlıyor. Esad yönetimi, Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetleri ile Diplomatik Misyon Değişimine karar verdi. Kararı Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat Rusya’da açıkladı.

Mikdat, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Mikdat, Suriye’nin insanlığı tehdit eden Nazi güçlerine karşı savaşında Rusya’nın yanında olduğunu belirtti.

Suriye, Donetsk Halk cumhuriyeti ile Lugansk Halk Cumhuriyetini tanıyan ilk ülke olmuştu. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, tanıma hamlesinin tarihi ilke ve gerçeklere dayandığını söyledi. Mikdat, önümüzdeki günlerde Donetsk ve Lugansk ile diplomatik ilişkilere başlayacaklarını duyurdu. Suriye Dışişleri Bakanı, “iki halk cumhuriyet ile diplomatik misyon değişimi olacak” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasal birliğini korumak için Şam’a destek veremeye devam edeceklerini yineledi.

# rusya # suriye # destek # Sergey Lavrov # ilk # Rusya Dışişleri Bakanı # Donetsk # Lugansk # faysal mikdat # Suriye Dışişleri Bakanı # Lugansk Halk Cumhuriyeti # Donetsk Halk Cumhuriyeti