Darya Dugina’nın Ukraynalı suikastçisi Natalya Vovk'un annesi konuştu

Rus siyaset bilimci Darya Dugina’nın suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ukraynalı suikastçinin annesi Nadejda Vovk, Darya Dugina'yı takip eden aracın kızına ait olduğunu doğruladı. Nadejda Vovk ayrıca, kızının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığını da söyledi.

Rus siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugina suikastinin fali olduğu açıklanan Ukraynalı Natalya Vovk ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Russia Today muhabiri Roman Kosarev, Ukraynal suikastçinin annesi Nadejda Vovk ile Mariupol’deki evinde görüştü.

Nadejda Vovk, suikastten önce Darya Dugina'yı takip eden aracın kızı Natalya Vovk’a ait olduğunu doğruladı. Vovk ayrıca, kızının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığını söyledi.

Annesine göre Natalya Vovk, Nisan ayından bu yana İspanya, İtalya, Estonya ve Fransa'ya seyahat ediyordu. Her seferinde de Mariupol'den Rusya'ya oradan da Avrupa'ya geçiyordu. Son olarak 3 hafta önce Mariupol'deydi.

Nadejda Vovk, Russia Today muhabirinin Natalia Vovk’un seyahat etmek için parayı nereden bulduğu sorusuna, "o her zaman nasıl para kazanılacağını bilirdi.” yanıtını verdi. Suikasti medyadan öğrendiğini söyleyen Vovk, "Benim için büyük bir şok oldu. Nerede olduğunu bile bilmiyordum." dedi. .

Rusya Federal Güvenlik Servisi, suikastin Ukrayna gizli servisince planlandığını, 43 yaşındaki Natalya Vovk 'un da suikasti gerçekleştirdiğini açıklamıştı. FSB, suikastçının görüntülerini de kamuoyuyla paylaşmıştı.

Buna göre, Natalya Vovk 12 yaşındaki kızıyla birlikte 23 Temmuz'da Rusya'ya giriş yaptı. Ülkeye sarışın olarak girdiği görülen Vovk, tanınmamak için saç rengini değiştirdi.

Darya Dugina'nın Moskova'da yaşadığı binada bir daire kiralayan Vovk, suikastin düzenlendiği gün ise Pskov bölgesi üzerinden Estonya'ya kaçtı.

Görüntülerde, Natalya Vovk’un aracında 3 farklı plaka kullanması da dikkati çekti. Vovk, Rusya'ya giriş yaparken Donetsk Halk Cumhuriyeti plakası, Moskova'da Kazakistan plakası, ülke çıkışında ise Ukrayna plakası kullandı.

Öte yandan, Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Darya Dugina’nın Ukraynalı Mirotvorets sitesinde yer alan ve üzerinde “ortadan kaldırıldı” yazan fotoğrafını gazetecilerle paylaştı.

Nebenzya, “Darya, uzun süredir Ukraynalı aşırı milliyetçilerin hedefindeydi. Şimdi de açıkça öldürülmüş olmasıyla gösteriş yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da 2014’ten bu yana faaliyet gösteren Mirotvorets sitesi, Rus siyasetçi, gazeteci ve askeri personeli hedef göstermesiyle tanınıyor. Sitede “Ukrayna’ya ihanet edenler” başlığı altında hedef gösterilen isimlerin açık adresleri gibi kişisel verileri yayınlanıyor. Rusya pek çok kez sitenin kapatılması için çağrı yaptı. Birleşmiş Milletler ve AGİT’den de siteye tepkiler gelmişti.

# rusya # Ukrayna # İspanya # gazeteci # fransa # avrupa # italya # rus # son # estonya # çok # Rusya Federal Güvenlik Servisi # Ukrayna Silahlı Kuvvetleri # mariupol # Darya Dugina # dugina