Suriye terörle mücadeleye hız verdi: O noktalara elektrik ve su akışı durduruldu

Suriye ordusu, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG’nin işgalindeki 3 bölgeyi kuşattı. Şam, Şeyh Maksut, Eşrefiye ve Menbiç’e elektrik ve su akışı durduruldu. Öte yandan TSK ve MİT'İn nokta operasyonları terör örgütüne korku saldı. Kandil, PKK/YPG'nin sözde yöneticilerinden pikap ya da SUV tarzı araçlara binmemelerini istedi.

Suriye, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için ABD destekli terör örgütü PKK/YPG’ye karşı operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Suriye ordusunun PKK/YPG işgali altında olan Şeyh Maksut, Eşrefi ye ve Menbiç’in etrafını kuşattığı bildirildi. Bu bölgelere elektrik ve su akışı da durduruldu.

Şam'ın kararının ardından bazı bölgelerde terör yandaşları Suriye karşıtı eylemler düzenledi.

Türkiye’nin kararlı operasyonlarıyla lider kadrosunda ciddi kayıplar veren ve koordinasyon kabiliyetini kaybeden terör örgütünde panik havası esiyor. PKK’ya doğrudan Kandil’den gelen emirde sözde saha komutanlarının pikap ya da SUV tarzı araçlara binmemeleri, halkın kullandığı minibüs hatta hasta nakil araçlarını tercih etmeleri istendi.

Terör örgütü iki gün önce de ‘MİT izliyor, dinliyor’ korkusuyla tüm yönetim kademesinin android telefon kullanmasını yasaklamıştı.

# abd # türkiye # pkk # kandil # suriye # YPG # terör örgütü # elektrik # menbic # şam # suriye ordusu # suv