ABD Ordusu İran destekli muhafızları öldürdüğünü itiraf etti

Amerikan medyası, uçaklar tarafından gerçekleştirilen saldırının bir videosunu yayınladı ve ABD ordusu, 23 Ağustos'ta Deyrizor kırsalında İran İslam Devrim Muhafızları'na bağlı grupların kullandığı siteleri hedef aldığını söyledi. ABD ordusu, "Bölgedeki Amerikan askerlerini yaralayan füze saldırılarına yanıt olarak, Suriye'nin doğusunda 24 saat içinde İran destekli silahlı grupların dört üyesini öldürdüğünü" itiraf etti.

ABD ordusuna göre, Amerikan medyası, "Deyrizor kırsalında İran İslam Devrim Muhafızları'na bağlı gruplar tarafından kullanılan sitelerin" hedef alındığını belgeleyen bir video yayınladı.

Amerikan medyası, uçaklar tarafından gerçekleştirilen saldırının bir videosunu yayınladı ve ABD ordusu, 23 Ağustos'ta Deyrizor kırsalında İran İslam Devrim Muhafızları'na bağlı grupların kullandığı siteleri hedef aldığını söyledi.

Perşembe günü ABD ordusu, "bölgedeki Amerikan askerlerini yaralayan füze saldırılarına yanıt olarak, Suriye'nin doğusunda 24 saat içinde İran destekli silahlı grupların dört üyesini öldürdüğünü" söyledi.

Ve ABD Merkez Komutanlığı geçen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD ordusunun Başkan Joe Biden yönetimindeki Suriye'nin Deyrizor kentine İran'la bağlantılı gruplar tarafından kullanılan altyapı tesislerini hedef aldığını iddia ettiği saldırılar düzenlediğini duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı yaptığı açıklamada, bu saldırıların, Humus'un uzak güneydoğu kırsalındaki Suriye-Irak-Ürdün sınır üçgeninde bulunan Al-Tanf askeri üssüne yönelik saldırılara benzer saldırılardan ABD güçlerini korumak ve savunmak için gerçekleştirildiğini belirtti.

Biden ise ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye yazdığı bir mektupta, Salı günkü saldırıların nedenlerini açıkladı.

"Grevler, personelimizin güvenliğini korumak ve savunmak, ABD ve ortaklarımıza yönelik devam eden bir dizi saldırıyı bozmak ve İran'ı ve onun vekil milislerini ABD personeline daha fazla saldırı başlatmaktan veya desteklemekten caydırmak için yapıldı." dedi. 

"Bu hedefleri desteklemek için, lojistik ve mühimmat depolama için devam eden saldırılara katılan gruplar tarafından kullanılan bir tesise hassas saldırılar düzenlendi" diye ekledi.

# abd # iran # saldırı # suriye # Ağustos # Biden # joe biden # Deyrizor # Humus # Nancy Pelosi # Pelosi