Haymana’da Sakarya Meydan Muhaberesi heyecanı yaşanıyor

Son Kale Haymana’da Sakarya Meydan Muhaberesi heyecanı yaşanıyor… Sakarya Meydan Muharebesi Son Kale Haymana etkinlikleri zaferin kazanıldığı 13 Eylül’e kadar; spor aktiviteleri, Son Kale Haymana resim sergisi, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu gibi birçok etkinlikle devam edecek…

Sakarya Meydan Muharebesinin 101. yılı Son Kale Haymana topraklarında destan yazanların izinde o günkü ruh ve heyecanla kutlanıyor.

Haymana protokolü Sakarya Meydan Muhaberesi etkinlikleri öncesi Anıtkabir’i ziyaret ettiler sonra Sakarya Meydan Muharebesinde çatışmaların en şiddetli yaşandığı noktalardan biri olan Mangal Dağı’nda farklı etkinlikler ile devam edildi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut açılış konuşmasında Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği ve kazanıldığı toprakların Haymana olduğu vurgusunu yaptı…

Haymana Belediye Başkanı Turgut, Bakanlar Kurulu tarafından 2015 yılında Haymana’nın “Tarihi Milli Park” ilan edilmesinin ardından hatırlandığını belirtti.

Sakarya zaferinin geçtiği Haymana İlçesi’nde yüz metrelik görkemli Türk Bayrağı eşliğinde ellerde meşaleler ve dillerde dualarla Mangal Dağı Şehitliğine doğru hareket edildi.

Etkinlikler 13 Eylül'e kadar devam edecek

# Ankara # türk # son # eylül