Pakistan ve Sudan'da muson yağmurları yüzlerce can aldı

Pakistan’da muson yağmurları sebebiyle ulusal acil durum ilan edildi. Haziran’dan bu yana devam eden yağışlarda hayatını kaybedenlerin sayısı bine yaklaşırken maddi hasarın boyutu da oldukça yüksek. Öte yandan Sudan’ın el-Cezire eyaletinde gerçekleşen sel felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Dünyada yaşanan sel felaketlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor

Pakistan'da 14 Haziran’dan bu yana etkili muson yağmurları sebebiyle ölenlerin sayısı 1000’e yaklaştı. Pakistan’da ulusal acil durum ilan edildi.

Hayatını kaybedenlerin 343’ünü çocuklar, 198’ini kadınlar oluşturdu. Yetkililer, sellerin 30 milyon kişiyi etkilediğini ve bunların çoğunun yerlerinden olduğunu belirtti. Binlerce ev ise hasar gördü.

Sudan’ın el-Cezire eyaletinde her sene yaşanan şiddetli yağışlar bu sene de etkisini gösterdi. 89 kişinin yaşamına mâl olan yağışlarda ise 50 bin evin hasar gördüğünü söylüyor.

Birleşmiş Milletler ise bu yıl yağışlı mevsimde 460 bin kişinin etkileneceğini tahmin ederken, bu sayının önceki yıllara oranla fazla olduğuna dikkat çekiliyor.

# pakistan # sel felaketi # sel # sudan # şahbaz şerif # pakistan sel felaketi # pakistan sel # pakistan sel felaketi türkiye # pakistan muson bölgesi # pakistan muson yağmurları # pakistan muson # pakistan muson coğrafyası # pakistan muson afrika