Karaismailoğlu'ndan İBB'ye metro eleştirisi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Halkalı metro şantiyesinde incelemeler yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu'nu da eleştiren Bakan, "devam eden 100 km'lik metro hattı vardı, keşke çalışmalar düzgün gitseydi ama maalesef çalışmalar yavaş gidiyor. O metrolar bu hızla 10 yılda zor biter." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe- İstanbul Havalimanı arasında ulaşımı sağlayacak olan metronun test sürüşünü yaptı.

İstanbul Havalimanı'nın geldiği nokta itibarıyla Türkiye ve dünya havacılık sektöründe edindiği önemli yer hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa havalimanlarında yaşanan kaosa dikkati çeken Karaismailoğlu, Türkiye havalimanlarında konfor yaşandığını, bunun da son 20 yıldır yapılan planlı yatırımlardan kaynaklandığını dile getirdi.

Öte yandan Bakan Karaismailoğlu, İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı metro hatlarının yapımının çok yavaş ilerlemesini de eleştirdi:

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde devam etmekte olan 100 kilometre metro hattı var, keşke çalışmalar düzgün gitseydi, onlar da bizim yaptığımız metro hatlarıyla birlikte bitirilerek İstanbulluların hizmetine sokulsaydı, ama maalesef çalışmalar çok yavaş gidiyor. Bu gidişle bu çalışmalarla yaklaşık 10 yılda bu metrolar zor biter.
# İstanbul # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # türkiye # avrupa # ulaştırma ve altyapı bakanı # bakan # son # çok # metro # Adil Karaismailoğlu