Rus medyasında Perinçek rüzgârı esti

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Moskova’da düzenlenen Federal Eğitim Maratonu toplantısında yaptığı açılış konuşması, Rus basınında büyük yankı buldu. Çok sayıda yayın organı Perinçek'in konuşmasını haberleştirdi. Ayrıca etkinliğin düzenleyicileri, Vatan Partisi Liderine teşekkür mesajı iletti. Mesajda "Konuşmanız hem izleyicilerden hem de çevrimiçi izleyicilerden ilgi gördü ve heyecanla karşılandı. Çok sayıda olumlu geri bildirim ve yorum aldık! "ifadeleri kullanıldı.

Rusya devlet yöneticileri ve Rus gençliğine hitap etti. Türkiye- Rusya dostluğu ve iş birliğine vurgu yaptı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Moskova’da düzenlenen Federal Eğitim Maratonu toplantısında yaptığı konuşma Rus basınında büyük ilgi gördü.

Çok sayıda yayın organı Perinçek'in konuşmasını haberleştirdi. Rusya Devlet Televizyonu Rasiya 24, Rusya Devlet ajansı Riya Novasti, Raşa Tudey, Lenta haber sitesi, regnum haber sitesi, vzglyad Gazetesi, Velskiye Vesti gazetesi, Pingaz Gazetesi, Zvezdalesh haber sitesi başta olmak üzere Rus basınında Vatan Partisi Lideri'nin konuşmasına geniş yer verildi.

Ayrıca etkinliğin düzenleyicisi Vatan Partisi Liderine teşekkür mesajı iletti. Mesajda "Konuşmanız hem izleyicilerden hem de çevrimiçi izleyicilerden ilgi gördü ve heyecanla karşılandı. Çok sayıda olumlu geri bildirim ve yorum aldık! "ifadeleri kullanıldı.

Perinçek'in konuşmasını Rusya Federasyonu Devlet Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko, Rusya Federasyonu Başkan Yardımcısı Andrey Fursenko, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Eğitim Bakanı Sergey Kravtsov, Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Bilim ve Yüksek Öğrenim Bakanı Valery Falkov, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Sberbank’ın Başkanı German Gref, Rusların Facebook’u VK'nın Genel Müdürü Vladimir Kiriyenko, Rus devleti Birinci Kanal’ı Genel Müdürü Konstantin Lvovich Ernst, Ünlü gazeteci, yazar, TV ve radyo sunucusu Vladimir Solovyov, lise ve üniversite öğrencileri dinlemişti.

Perinçek, dünyada ABD silahlı gücünü dengeleyen Rusya, Türkiye, Çin gibi büyük silahlı güçler oluştuğuna vurgu yapan Vatan Partisi Lideri, ABD'nin her cephede yenildiğini, Yükselen Asya Uygarlığının da insanlığın ufkunda olduğunu söyledi.

# abd # türkiye # rusya # vatan partisi # Doğu Perinçek # Sergey Lavrov # moskova # mariya zaharova # vatan partisi genel başkanı # Sberbank # Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov # Olga Lyubimova # Andrey Fursenko # Vladimir Solovyov # Sergey Kiriyenko # Valery Falkov