Bakan Soylu duyurdu: Eylem için Türkiye'ye gönderilen terörist yakalandı

Yunanistan Lavrion Kampı'nda sabotaj eğitimi alan, PKK'nın talimatıyla büyükşehirlerde silahlı ve bombalı eylem hazırlığındaki Hüsamettin Tanrıkulu, yakalandı. Teröristin yakalanma haberini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından duyurdu.

Mehmetçik sahada terör örgütlerine darbe üzerine darbe indirirken emniyet güçleri de MİT ile birlikte başarılı operasyonlara imza atıyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında Yunanistan'daki Lavrion kampının aktif olduğunu belirtmiş ve buradaki sözde üst düzey teröristlerin kim olduklarını bildiklerini söylemişti.

Çataklı bu açıklamasının ardından kritik bir operasyon geldi. Yunanistan Lavrion Kampı'nda sabotaj eğitimi alan, PKK/KCK talimatıyla büyükşehirlerde silahlı ve bombalı eylem hazırlığındaki Hüsamettin Tanrıkulu, yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Silahlı ve bombalı eylem hazırlığında olan "Delil" kod adlı Hüsemettin Tanrıkulu İstanbul'da yakalanmıştır" denildi.

İstanbul'da yakalanan terörist ile ilgili bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu paylaşımında  şunları söyledi:

- Sevgili Kılıçdaroğlu; Üzücü bir haber daha: HDPKK’nın, Lavrion Kampı'ndan  Türkiye’ye, büyükşehirlere eylem için gönderilen Delil kod Hüsamettin Tanrıkulu, İstanbul ve Diyarbakır Emniyeti tarafından yakalandı. Sadece savunduğun HDPKK’nın değil  Yunanistan’ın da ilgiye ihtiyacı var.

# istanbul # türkiye # yunanistan # pkk # terörist # diyarbakır # hdp # terör # kck # eylem # kılıçdaroğlu # Bir # soylu # içişleri # sabotaj # Lavrion # Hüsamettin Tanrıkulu