Aliyev'in dünyaya mesajı: "Türkiye ile hareket ediyoruz"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dünyaya net mesaj verdi. İtalyan basınına konuşan Aliyev, "Türkiye ile hareket ediyoruz, bunu herkes dikkate alsın" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dünyaya net mesaj verdi. İtalyan basınına konuşan Aliyev, " Türkiye ile hareket ediyoruz, bunu herkes dikkate alsın" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bir İtalyan gazetesine verdiği mülakatta, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini değerlendirdi.

Türkiye'nin küresel düzeyde güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Aliyev, 15 Haziran 2021'de Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerini müttefiklik düzeyine çıkartan Şuşa Beyannamesi'nin bölgesel istikrar için çok önemli bir faktör olduğunu kaydetti.

Aliyev, Türkiye'nin Azerbaycan'a hem siyasi hem de manevi destek sağladığı 2. Karabağ Savaşı'ndan sonra ilişkilerinin daha da güçlendiğini vurguladı.

"Türkiye ve Azerbaycan, bölgede birçok konuda neredeyse tek bir takım gibi hareket ediyor" diyen Aliyev, "Bu herkes tarafından dikkate alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

# türkiye # Azerbaycan # dünya # mesaj # Bir # İlham Aliyev # Şuşa Beyannamesi