CHP'li Maltepe Belediyesi'nde rüşvet çarkı başka belediyelere de sıçradı

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde dönen rüşvet çarkının Maltepe sınırları içinde kalmadığı ortaya çıktı. Organize suç örgütü yöneticisi olarak belirlenen Haydar Battal'ın sekreteri Seval Arslan'ın, diğer CHP'li belediyelerle de rüşvet çarkı oluşturduğu anlaşıldı.

Maltepe Belediyesi’ndeki rüşvet skandalına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 5’i tutuklu 21 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede rüşvetin başka belediyelere de sıçradığı tespit edildi.

Savcılığın tespitine göre, Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç'ın eski yardımcısı ve şu anda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan Haydar Battal'ın sekreteri de rüşvet trafiğinde aktif rol aldı.

Suç örgütü yöneticisi olarak belirlenen Haydar Battal'ın sekreteri Seval Arslan'ın, diğer CHP'li belediyelerle de rüşvet çarkı oluşturduğu anlaşıldı.

Ataşehir'de iş yapmak istediği değerlendirilen bir kişinin Arslan aracılığıyla Ataşehir Belediyesi çalışanına yönlendirildiği, ikili arasında rüşvet tarifesinin yükseltilmesi ile ilgili konuşmalar yapıldığı iddianamede yer aldı.

Atalay'ın Arslan'a, "sen 50 de" diyerek fiyat belirlediği, karşılığında Arslan'ın rakamı az bularak, " bence yükselt" şeklinde akıl verdikten sonra görevlinin rakamı 350 liraya çıkardığı ortaya çıktı.

Öte yandan Arslan'ın bir özel hastaneye vatandaşın gürültü şikayeti üzerine kesilecek cezaya müdahale ettiğine dair telefon görüşmesi de ortaya çıktı.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # chp # şüpheli # maltepe # Bir # rüşvet operasyonu # maltepe belediyesi # Haydar Battal # Maltepe Belediye Başkanı