Barış Yarkadaş: "İyi Parti HDP'nin oyuyla kazanılan belediyelerden ihale aldı"

HDP’ye bakanlık verilmesi tartışmaları ile ilgili eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş’tan itiraf niteliğinde açıklamalar geldi. Yarkadaş, İYİ Parti'lilerin HDP oylarıyla seçilen belediyelerden kadro, genel müdürlük ve ihale aldığını söyledi. İyi Parti'nin açıklamalarına tepki gösteren Yarkadaş, "HDP oylarıyla kazanılan belediyelerde neler oluyor beni konuşturmasınlar" dedi.

CHP’nin eski Milletvekili Barış Yarkadaş, TV100’de katıldığı programda İYİ Parti ile CHP arasındaki ' HDP'ye bakanlık verilebilir' tartışması ile ilgili konuştu.

Yarkadaş, HDP seçmenini 'Mansur Yavaş'ı, Ekrem İmamoğlu'nun, Muhittin Böcek'in, Yılmaz Büyükerşen'in, Özlem Çerçioğlu'nun ve birçok belediye başkanının seçilmesini sağlayan ve açıkça da tavır koyan kişiler.' olarak tanımladı.

Yarkadaş, İYİ Parti'lilerin HDP oylarıyla seçilen belediyelerden kadro, genel müdürlük ve ihale aldığını da itiraf etti:

- Şimdi siz HDP'li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar.
- İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ye içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz.


CHP ile İYi Parti arasındaki tartışma CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' sözleri ile başlamıştı. İYİ Parti'den açıklamaya "Kime sordunuz da veriyorsunuz. Biz razı olmayız" tepkisi gelmişti.

Ayrıca daha önce Eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in “HDP oy vermese biz İstanbul’u kazanamazdık” sözleri tartışmaya neden olmuştu.

# istanbul # ekrem imamoğlu # chp # pkk # hdp # İyi Parti # Mansur Yavaş # oy # Özlem Çerçioğlu # belediye # ihale # muhittin böcek # barış yarkadaş # yılmaz büyükerşen # Mehmet Sevigen