İETT'nin bakım onarım masrafları tartışma yarattı

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her gün yanan, kaza yapan ve arızalanan otobüslerin garajlara çekilmesi için 10 milyon 980 bin TL ödeme yaptığı ortaya çıktı. Bakım ve onarımı yapılan 638 araçtan 378'inin de 1 ay içinde yine arıza nedeniyle garaja döndüğü tespit edildi.

İstanbullunun kanayan yarası haline gelen toplu ulaşımda neredeyse her gün yanan, kaza yapan ve arızalanan otobüsler kameralara yansıyor.

Bir türlü çözülemeyen ulaştırma sorununda çektirme ve bakım masrafları tartışması ile gündeme geldi

İBB yönetiminin, bozulan araçların garajlara çekilmesi için 10 milyon 980 bin TL ödeme yaptığı belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi 2019, 2020 ve 2021 yıllarında İETT tarafından yapılan otobüs alım, bakım ve onarım ihalelerini tek firma olan Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş'ye verdi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; 3 yılda toplam 2 milyar 114 milyon liralık 15 ihalenin verildiği Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş'’nin mali müşavirinin CHP milletvekili Özgür Karabat olduğu iddia edildi.

İETT Araç Alım ve Bakım İşleri İnceleme ve Araştırma Komisyonu Raporu'nda 177 otobüsün hurdaya çıktığı, bakım ve onarımı yapılan 638 araçtan 378'inin de sadece 1 ayda arıza nedeniyle garaja döndüğü tespit edildi.

# İstanbul # kaza # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # chp # iett # Bir # Otobüs # bakım # toplu ulaşım # onarım # özgür karabat # CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi