Ulusal Kanal Ana Haber Can Karadut ile 12 Eylül'den itibaren sizlerle

Ulusal Kanal Ana Haber 12 Eylül'den itibaren Can Karadut ile saat 19.30'da Ulusal Kanal ekranlarında yayınlanacak. Yorgun iktidarın çözümsüzlüğüne ve bozguncu muhalefetin yalanlarına karşı doğruyu ve çözümü anlatan haberler Can Karadut tarafından izleyiciyle buluşacak.

Ulusal Kanal Ana Haber 12 Eylül'den itibaren Can Karadut ile saat 19.30'da Ulusal Kanal ekranlarında yayınlanacak. Yorgun iktidarın çözümsüzlüğüne ve bozguncu muhalefetin yalanlarına karşı doğruyu ve çözümü anlatan haberler Can Karadut tarafından izleyiciyle buluşacak.

Siperde savaşan Mehmetçiğin, üreticinin, girişimcinin, sanayicinin, emekçinin, çiftçinin sesini duyurmak için evlerinize konuk oluyoruz. 

CAN KARADUT KİMDİR?

Can Karadut, 1977 yılında İstanbul’da doğdu. Can Karadut, özel radyoların kurulması ile birlikte liseden hemen sonra Maltepe’de yerel bir radyoda tarih programlarına başladı.

Ardından saat başı bültenlerini sundu. Yine bölgesel yayınların güç kazandığı bir dönemde yerel televizyon ve radyolarda mesleki gelişimini sürdürdü. Bu dönem bir sezon boyunca 2. ve 3. lig maçlarını çalıştığı televizyona anlattı, spor programları yaptı.

Profesyonel spikerlik yaşamına İstanbul FM’de devam etti. Sonrasında Star grubu Radyo Haber merkezinde editör-spiker olarak meslek hayatını sürdürdü. Ardından Expo Channel televizyonunda göreve başladı. Bu televizyonda askerlik görevine kadar çalıştı. Son olarak Haber Koordinatörü olarak görev yaptı.

Askerlik görevi sonrası Türkiye’nin Cumhuriyet mitingleri dönemlerinde Kanaltürk televizyonunda ekonomi servisinde görev aldı ve Tuncay Mollaveisoğlu’nun hazırlayıp sunduğu yolsuzluk yoksulluk programının yapımcılığını üstlendi. Bu kanalın bir ekonomik abluka ile FETÖ iştiraklerine satılması sonrası Ergenekon ve Balyoz operasyonları sırasında Ulusal Kanal’da göreve başladı. Yaklaşık 10 yıldır çeşitli kademelerinde görev aldığı Ulusal Kanal’da Günaydın Türkiye programını ve Büyüteç programını hazırlayıp sundu. Can Karadut, Ulusal Kanal'da Ana Haber bültenini sunmaktadır.

20 yılı aşkın sürdürdüğü mesleğinde görev yaptığı birimler dışında gerçekleştirdiği uzun soluklu yayınlarla dikkat çekti. Siyasetten ekonomiye sağlığa kadar bir çok başlıkta sadece canlı yayınlar yaptı. Üretim ekonomisine sanayi ve emek kesiminin sorunlarını masaya yatırdığı uzun soluklu yayınlar yaptı. Saatlerce süren yayınlarında Cumhuriyet Mitingleri , Gezi olayları, Ergenekon Kumpası döneminde Silivri başta olmak üzere gerçekleştirdiği alandan yayınlarla Türkiye’de kırılması zor rating rekorlarını elde ederken her bir yayın periyodu tarihi birer belge olarak kayıtlara geçti.

Soğukkanlı duruşu ve serinkanlı yorumları ile rota ve çözüm konularına konuklarını yönlendirmesi ile televizyonculukta farklı bir yer edindi.

Yaşar Nuri Öztürk ile Söz ve Işık kitabını çıkaran ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Karadut Ekonomi Gazetecileri Derneği Denetleme Kurulu Üyesi olarakta görev yapıyor.

2008 yılından beri evli olan Can Karadut 2 erkek çocuk babasıdır.

# Ana Haber # istanbul # türkiye # ulusal kanal # gezi # Bir # son # eylül # can karadut # ana haber