Putin ŞİÖ için Özbekistan'da: İşte o görüntüler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi.

15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek zirvede, örgütün güvenlik ve istikrarı sağlama konusundaki yeteneklerinin güçlendirilmesi, ekonomik bağların güçlendirilmesi, ulaşım bağlantılarının geliştirilmesi, bölgenin kültürel ve insani boyutunun güçlendirilmesi gibi çok çeşitli konuların ele alınacağı zirvede yer alacak.

Rusya Devlet Başkanı ayrıca Çin, İran, Pakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Moğolistan ve Türkiye'den mevkidaşlarıyla da görüşecek.

Ankara'daki diplomatik bir kaynak, yaptığı basın açıklamasında, Rus ve Türk Cumhurbaşkanlarının Rus doğal gaz tedarikinin yanı sıra, akaryakıt alımının ruble ve lira cinsinden kısmi ödemesinin ayrıntıları hakkında görüşeceklerini söyledi.

Şanghay İşbirliği Örgütü'nün 2001 yılında kurulmuş uluslararası bir kuruluş olması dikkat çekicidir. Üyeleri arasında Afganistan, Beyaz Rusya, İran ve Moğolistan gibi gözlemci ülkelerin yanı sıra Hindistan, Kazakistan, Çin, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan, Pakistan ve Özbekistan, ve Azerbaycan, Ermenistan, Kamboçya, Nepal, Türkiye ve Sri Lanka gibi ortak ülkeler.

# rusya # iran # Putin # çin # Bir # kazakistan # eylül # Şanghay İşbirliği Örgütü