Özbekistan'da Çin Devlet Başkanı Şi'ye görülmemiş karşılama

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanı Konseyi'nin 22. Toplantısına katılmak için Özbekistan'ın Semerkant şehrine geldi. Şi Cinping'i Özbek Başkanı Shavkat Mirziyoyev, Başbakan Abdülla Aripov, Dışişleri Bakanı Vladimir Norov, Samarkand bölgesi Valisi Erkinjon Turdimov ve diğer üst düzey yetkililer sıcak bir şekilde karşıladı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Şanghay İşbirliği Örgütü ( ŞİÖ) Devlet Başkanı Konseyi'nin 22. Toplantısına katılmak için Özbekistan'ın Semerkant şehrine geldi. Şi Cinping'i Özbek Başkanı Shavkat Mirziyoyev, Başbakan Abdülla Aripov, Dışişleri Bakanı Vladimir Norov, Samarkand bölgesi Valisi Erkinjon Turdimov ve diğer üst düzey yetkililer sıcak bir şekilde karşıladı.

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Başkan Şi için havaalanında büyük bir karşılama töreni düzenledi.

Karşılamada Özbekistan'ın ulusal bayrama uygun kostümler giyen yerli gençler, şarkı söyleyip geleneksel danslarını yaptılar.

Yazılı bir konuşmada yapan Şi, Özbekistan halkına, Çin halkı adına sıcak selamlamalar ve en iyi dileklerini iletti. Şi, Çin ile Özbekistan arasındaki dostluğun iki bin yılı aşkın süredir hala canlı olduğunu kaydetti.

Şi, Çin-Özbekistan'ın kapsamlı stratejik ortaklığının, kalkınmanın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve bu ortaklığın yalnızca iki halkıya fayda sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda bölgenin barış, istikrar, refah ve kalkınmasına da güçlü bir destek verdiğini söyledi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Semerkant'da Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne katılacak ve bir dizi ikili temaslarda bulunaca.

# çin # Bir # Çin Devlet Başkanı Şi Cinping # Özbekistan # Şi Cinping # Şanghay İşbirliği Örgütü # ŞİÖ # Şanghay # Semerkant