İngiliz generalden itiraf: "NATO Rusya'yla savaşmaya hazır değil"

Emekli İngiliz General Richard Shirreff, Rusya'nın Ukrayna operasyonu üzerinden NATO ile ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu. Emekli General NATO'nun Rusya'yla savaşmaya hazır olmadığını vurguladı. Öte yandan ABD’nin Ukrayna’ya silah yardımına tepki gösteren Rusya'dan "uzun menzilli füze sistemleri gönderilmesi halinde kırmızı çizgiyi aşarsınız" uyarısı yapıldı.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyon başarıyla devam ederken Emekli İngiliz General’den dikkat çeken bir itiraf geldi.

2011-2014 tarihleri arasında NATO Avrupa Kara Komutanlığı Komutan Yardımcısı olarak görev yapan Emekli İngiliz General Richard Shirreff, NATO'nun Rusya'yla savaşmaya hazır olmadığını vurguladı.

Shirreff, Newsweek'e verdiği demeçte, "Gerilimin tırmanmasını öngören riskleri yönetmek için NATO en kötü senaryoya hazırlıklı olmalı, ancak henüz değil. En kötü senaryoyla NATO'nun Rusya'ya karşı savaş durumunda olmasını kastediyorum" ifadelerini kullandı.

En kötü senaryoda silah stoklarının artırılması gerektiğini belirten emekli İngiliz General, "Zira şu anda elimiz boş" dedi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Ukrayna’ya silah yardımına tepki gösterdi. Zaharova uzun menzilli füze sistemleri gönderilmesi halinde kırmızı çizginin aşılacağını söyledi.
ES//
Moskova'nın böyle bir durumda kendi topraklarını korumak adına "karşı adım atma hakkını saklı tutacağı" uyarısını yaptı.

# abd # ingiltere # rusya # Ukrayna # avrupa # nato # batı # Bir