KPSS'de iptal edilen oturumlar yarın başlıyor

Soruların sızdırılması iddiaları nedeni ile iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı 18 Eylül Pazar günü yapılacak. Sınavlarda bir milyondan fazla aday, ter dökecek. Adaylar, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girecek.

KPSS’de yeni maraton başlıyor. Sınavlarda bir milyondan fazla aday, ter dökecek.

31 Temmuz’da gerçekleştirilen ancak bazı soruların bir yayınevinin kitapçığındaki sorularla benzerlik göstermesi üzerine soruşturma açılarak iptal edilen KPSS oturumu 18 Eylül Pazar günü yeniden yapılacak.

2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda adaylara 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre tanınacak. Adaylar saat 10:00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu ise aynı gün 14.45’te başlayacak. 80 soru için 100 dakika süre verilecek. Bu sınav için de adaylar 14.30’dan sonra binalara alınmayacak.

ÖSYM tarafından belirlenen yeni takvime göre, Alan Bilgisi oturumları 24-25 Eylül’de, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim’de yapılacak. Ön Lisans mezunları da 9 Ekim’de sınav heyecanı yaşayacak. İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı 16 Ekim’de, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınavı 18 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sınav öncesinde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, nüfus müdürlüklerinin pazar günü 07.00-15.00 saatleri arasında açık olacağını duyurdu. Soylu 6 bin 725 ekip aracı ile Bin 949 motosikletli polis ekibinin adaylara yardım için hazır olduğu bilgisini paylaştı.

31 Temmuz'da yapılan KPSS, bazı soruların bir Yayınevi'nin daha önce yaptığı deneme sınavındaki sorularla aynı olduğu iddiaları üzerine iptal edilmiş, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden alınmış olaya ilişkin, idari ve adli soruşturma başlatılmıştı.

# polis # süleyman soylu # kpss # Bir # eylül # 2022 # kpss ne zaman # kpss ortaöğretim # kpss başvuru # kpss lisans ne zaman # kpss 2022 ne zaman # kpss sınavı ne zaman # kpss önlisans başvuru tarihi # kpss önlisans puan hesaplama # kpss puan hesaplama # kpss önlisans ne zaman