Taşeron belediye işçileri 18 Eylül'de Ankara'da buluşuyor

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gidecek taşeron belediye işçileri, düşük ücrete tepki ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem yapacak. TABİB çatısı altında buluşan emekçiler, 18 Eylül Pazar günü Ulus Meydanı’ndan taleplerini haykıracak.

Taşeron belediye işçileri haklarını alabilmek için yurdun dört bir yanında Ankara'ya gitme hazırlığı yapıyor.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kanun (KHK) ile taşeron yapılardan belediye şirketlerine yevmiyeci işçi olarak geçirilen 562 bin belediye işçisi, 18 Eylül Pazar günü Ankara Ulus Meydanı’ndan taleplerini haykıracak.

Emekçilerin 4 temel isteği var.

Kadroya geçmek,
Zorunlu emekliliğin kaldırılması,
• Yüzde 4 değil gerçek enflasyon üzerinden zam yapılması,
Kamu işçilerine verilen 52 gün ikramiyesinin tüm taşeron belediye işçilerine verilmesi.

Sendikalardan umudu keserek kendi platformları olan Taşeron Belediye Çalışanları Birliği’ni kuran emekçiler taleplerini Ankara'dan duyuracak.

''562 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR''

TABİB öncülerinden ve Kadıköy Belediyesi çalışanı Yılmaz Şengül, eylemin amacını ve taleplerini anlattı:

- 2018’yılında çıkartılan bir OHAL’de, 696 sayılı KHK ile Belediye işçileri, kadro veriyoruz müjdesiyle belediye şirketlerine geçirildi. Yani kamu işçisi olacağımızı düşünürken, elimizdeki tüm hakları alarak belediye şirketlerine geçirdiler. Doğal olarak 562 bin kişiyi ilgilendiren bir süreç bu.

 ''YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN''


Yılmaz, 18 Eylül'deki eylem için çağrıda bulundu.

- İzmir’den, Adana’dan, Konya’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından katılacak arkadaşlarımız var. Heterojen bir yapı. AK Partili, CHP’li belediyeler fark etmeden, tüm belediyelerden işçiler katılacak. Sesimizi yetkililere duyurmaya çalışacağız.
# izmir # ankara # türkiye # Bir # eylül # Zorunlu emekliliğin kaldırılması